Plasma systems

  Bent u op zoek naar een specialist in plasma systems? SINVACON in Gavere is gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling met plasma, uitgevoerd in verschillende vormen. Omdat plasma in veel industrieën terugkomt, bieden wij uiteenlopende technieken en systemen aan bedrijven om passende plasmabehandelingen voor hun toepassingen te kunnen gebruiken. We maken hierbij onderscheid tussen "low pressure plasma systems" en "atmospheric plasma systems".

  Plasma systemen

  Plasma behandeling kan toegepast worden in:

  1. een lage druk plasma systeem

  2. een atmosferisch plasma systeem

  Low pressure plasma systems

  Low pressure plasma systems worden toegepast om oppervlakten te reinigen en te activeren. Denk hierbij aan polymeer, metaal, textiel of keramiek op microscopisch vlak, zoals gebruikt in heel wat toepassingen. De oppervlaktespanning kan worden verhoogd of verlaagd en verschillende materialen kunnen met elkaar worden verlijmd of verbonden om de eigenschappen van oppervlakten te veranderen. Hierbij wordt het plasma opgewekt in een vacuümkamer en de volledige oppervlakte wordt direct behandeld.

  Atmospheric plasma systems

  SINVACON is ook gespecialiseerd in atmospheric plasma systems, die gebruikt worden voor de reiniging van onder meer industriële elektronica en machines. Dit gebeurt door middel van reactieve partikels in het plasma die deeltjes losmaken van het oppervlak. De zogenaamde ‘plasmabeam’ die hiervoor gebruikt wordt, is een van de systemen die hier uitermate geschikt voor is.

  Systemen kopen of huren

  Bij ons kunt u ervoor kiezen om plasma systems te kopen, huren of om processen uit te besteden aan onze specialisten. Tevens kunt u een demonstratie bij ons aanvragen, alsook de nodige informatie over de systemen die u gebruikt voor uw toepassing. Bel om contact op te nemen naar +32(0)478 54 69 68. Of vul het contactformulier in.