• Plasmatreatment and systems

  Plasma behandeling als voorbereiding van een oppervlak


  Plasma technieken zijn uitermate geschikt voor een surface treatment of oppervlaktebehandeling van verschillende materialen. Door te kiezen voor een surface treatment met plasma, vermijdt u het gebruik van oplosmiddelen om resten olie en vet te verwijderen. Voor het aanbrengen van een deklaag, een lijm of een bedrukking moet het oppervlak van een materiaal worden voorbehandeld. De meer gangbare voorbehandelingen zijn ontvetten, schuren, stralen, et cetera. Plasma surface treatment of plasmabehandeling is minder bekend als een voorbehandeling, maar kan in veel gevallen net de juiste oplossing bieden. 

  Hoe kunnen we hechting verbeteren?

  1. Reinigen en ontvetten
  Het verwijderen van vet is de eerste stap die uitgevoerd moet worden. Er zijn verschillende manieren die in aanmerking komen:

  • Reinigen met solventen, zuren of basen - dampontvetten - elektrolytisch ontvetten - ultrasoon reinigen
  • Plasma reinigen


  2. Chemische voorbehandeling

  Een chemische voorbehandeling bestaat uit de volgende stappen:

  • Ontvetten - spoelen - beitsen - spoelen
  • Plasmabehandeling


  3. Mechanische voorbehandeling
  Het oppervlak wordt ontdaan van oxides en het oppervlak wordt opgeruwd door:

  • Stralen - schuren - slijpen - borstelen
  • Plasma micro stralen


  Ontdek de mogelijkheden voor plasma treatment bij SINVACON

  Er zijn bijgevolg vele vormen van plasma surface treatment voor verschillende toepassingen. Deze technieken worden bovendien ingezet in heel wat sectoren, van de medische sector tot de auto-industrie. Bij SINVACON vindt u altijd de juiste systemen voor uw plasmabehandeling. U kunt deze zelf aanschaffen of tijdelijk huren. Ook is het mogelijk om deze processen aan ons uit te besteden. Onze ervaren medewerkers beschikken over de nodige kennis en materialen om dit succesvol te realiseren. Wenst u meer informatie omtrent de mogelijkheden? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel +32(0)478 54 69 68.